loading...

پورتال جامع علمی و خبری

  تیم تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا به رهبری «فاطمه مطلبی» از دانشگاه ژنو، ماهیت نزدیک‌ترین سیاره صخره‌ای به منظومه شمسی را بررسی کرد.  سیاره HD 219134b که حول ست

 

تیم تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا به رهبری «فاطمه مطلبی» از دانشگاه ژنو، ماهیت نزدیک‌ترین سیاره صخره‌ای به منظومه شمسی را بررسی کرد.

 سیاره HD 219134b که حول ستاره‌ای در فاصله 21 سال نوری و واقع در صورت فلکی Cassiopeia مدارگردی می‌کند، بزرگ‌تر از زمین و زیست‌ناپذیر است.

ناسا اعلام کرده این سیاره نخست توسط ابزار HARPS-North که بر روی تلسکوپ فضایی 3.6 متری ایتالیا در جزایر قناری نصب است، شناسایی شد.

با استفاده از داده‌های این ابزار، دانشمندان نتیجه گرفتند HD 219134b حدود 4.5 برابر سنگین‌تر از زمین است و این موضوع آن را به یک ابرزمین تبدیل می‌کند که هر سه روز یک بار حول ستاره‌اش می‌چرخد. این بدین معناست که این سیاره بیش‌ از حد به ستاره‌اش نزدیک است و برای حیات بیش از اندازه داغ است.

تاکنون HD 219134b فقط به عنوان یک سیاره بزرگ تلقی می‌شد. فاطمه مطلبی و همکارانش با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر این سیاره را بررسی کردند و این جرم کیهانی از زاویه مشاهده زمینیان از مقابل ستاره‌اش عبور می‌کند. این موضوع موجب می‌شود ستاره در طول این عبور، تاریک شود و منجمان با استفاده از خمیدگی نور نه تنها می‌توانند حضور یک سیاره را شناسایی کنند بلکه درباره ترکیبات آن اطلاعاتی بدست آورند.

در حالت HD 219134b، اندازه‌گیری‌های مادون‌قرمز نشان داد که این سیاره 1.6 برابر اندازه زمین است.

تیم علمی همچنین نتیجه گرفت این جرم کیهانی، صخره‌ای است و این که سه سیاره دیگر در این سیستم سیاره‌ای وجود دارند.

فاطمه مطلبی اعلام کرد سیاره HD 219134b می‌تواند هدف خوبی برای تلسکوپ فضایی جیمز وب در سال 2018 باشد.

همزمان، ناسا معتقد است این سیاره توجه دانشمندان را به خود جلب خواهد کرد و آن‌ها به دنبال شناسایی ترکیب شیمیایی و جو ممکن آن با استفاده از تحلیل طیفی خواهند بود.


جزئیات این دستاورد علمی قرار است در مجله Astronomy & Astrophysics ارائه شود.

 

 

 

 

 

 اخبار علمی - ایسنا

 

 

بیشتر

نویسنده : ADMIN              بازدید : 0
 
 
 

"اگر شما پیشنهاد مایکروسافت مبنی بر ارتقای رایگان ویندوز رایانه خود به نسخه 10 را قبول کرده اید باید بدانید که این سیستم عامل جدید قابلیتی موسوم به وای- فای سنس دارد که به طور خودکار رمزعبور وای-فای شما را در اختیار دیگران می‌گذارد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری تامزگاید، زمانیکه قابلیت وای-فای سنس روشن باشد، تمام افراد در فهرست تماسهای اسکایپ، اوت لوک یا هات میل و همچنین تمام دوستان شما در فیس بوک مادامیکه که در محدوده وای- فای شما باشند می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.

مایکروسافت این قابلیت را برای حفظ زمان و نجات دادن آنها از دردسر ایجاد کرده است اما برخی کارشناسان امنیت سایبر این قابلیت را یک فاجعه قریب الوقوع می‌دانند.

برایان کربز - کارشناسان امنیت رایانه و دیگران؛ نگران این هستند که افراد غریبه یا غیرقابل اعتماد به شبکه وای – فای خانگی کاربران دسترسی پیدا کنند.

مایکروسافت سعی کرده که به کاربران این اطمینان را بدهد و اشاره دارد که شما هر زمان که به یک شبکه جدید وصل می‌شوید باید "وای-فای سنس" خود را فعال کنید و اینکه افرادی که شما دسترسی شبکه خود را در اختیارشان قرار میدهید، نمیتوانند آن دسترسی را در اختیار افرادی دیگری قرار دهند و اینکه این قابلیت رمزعبور واقعی را در اختیار دیگران نمی‌گذارد و بلکه نسخه رمزگذاری شده آن را تبادل می‌کند.

به رغم این حفاظتها، این مسئله برای کاربران قدری خطرناک است و بسیاری افراد هستند که با هر سوالی که رایانه از آنها می‌پرسد، موافقت می‌کنند. اگر کاربری با تبادل وای-فای سنس با دوستان خود در فیس بوک موافقت کند، آنگاه تمام این افراد به شبکه اینترنت کاربر دسترسی پیدا خواهند کرد.

اگر بخواهید قابلیت وای-فای سنس را غیرفعال و حافظه آن را پاک کنید، کار چندان سختی نیست. برای این کار به بخش تنظیمات بروید، در بخش شبکه و اینترنت، روی گزینه وای-فای کلیک کنید. سپس گزینه مدیریت تنظیمات وای-فای را انتخاب کنید، در بخش وای- فای سنس تمام قابلیتها را خاموش بردارید. 

اخبار علمی - ایسنا

 

pediha بازدید : 62 یکشنبه 18 مرداد 1394 زمان : 18:02 نظرات (0)
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 158
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 16
  • آی پی دیروز : 10
  • بازدید امروز : 70
  • باردید دیروز : 12
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 94
  • بازدید ماه : 173
  • بازدید سال : 5,739
  • بازدید کلی : 31,579